Hola! Sóc Nacho, Cofundador de Grupo Balui i m’agradaria explicar-te com em vaig iniciar al món d’internet des de ben jovenet.

La web, la meva passió adolescent

Els meus primers passos a la xarxa van ser quan el router feia un soroll de mil dimonis i havies d’esperar que la teva mare deixés de parlar per telèfon amb la teva àvia per poder connectar-te, seria més o menys l’any 1998 o 1999, i jo en tenia 14 o 15 anys.

Però hi era jo, creant les meves pàgines web des de l’únic ordinador que hi havia a casa, un Pentium II que acabava de substituir el meu primer ordinador, l’Intel 486 que per mi eren autèntiques màquines prodigioses.

Recordo que la meva curiositat per la informàtica provocava cada poc temps la ira del meu pare; sempre estava tocant tecles i fent clic on no calia. Però així és com vaig aprendre a manejar-me amb els ordinadors.

Bé sí, també em van apuntar a classes d’informàtica extraescolars, on em van ensenyar a utilitzar el MS-DOS, el Windows 3.1 ia utilitzar els xats, com el famós Terra o l’IRC-Hispano, però el cert és que, com més vaig aprendre va ser pel meu compte. Amb el mètode clàssic de l’assaig/error.

Diseño Web Optimizado SEO

La meva primera pàgina web es deia “El Racó de Nacho”, la vaig dissenyar utilitzant Microsoft Frontpage i pujant els arxius amb Filezilla, un veterà en què encara segueixo confiant cada dia.

Encara que aquella primera pàgina web que vaig dissenyar no la veia ni el meu pare la recordo amb molt d’afecte ja que era una mena de diari personal, una barreja entre bloc personal i noticiari, en què fins i tot oferia als meus visitants la predicció del temps i un fòrum en què mai ningú va arribar a escriure.

Tot i no rebre visites jo mai no perdia la il·lusió i les meves ganes d’aprendre augmentaven cada dia i ja vaig començar a trastejar també amb Google Adwords, els començaments de la bestial maquinària publicitària en què s’ha convertit ara Google.

Però el meu cor no estava encara al món de les “www”, en aquella època era una distracció, un hobbie. La meva veritable passió sempre havia estat entrar a la Guàrdia Civil i, no vaig parar fins a aconseguir-ho l’any 2006.

Els meus anys de servei

Bé, doncs això, l’any 2006 vaig aprovar l’oposició i me’n vaig anar amb tota la il·lusió a l’Acadèmia de la Guàrdia Civil, fins que l’any 2008 vaig acabar la meva formació.

El meu primer destí va ser a l’Illa de Mallorca i em vaig enamorar tant d’aquesta terra que aquí segueixo 15 anys després.

Si, ja sé que la meva vida no t’interessa, que tu ets aquí per l’ajuda que et pugui oferir per al teu negoci, però ja et vaig dir que crec que si en algun moment decideixes posar una part del teu negoci a les nostres mans és molt important que coneguis el perquè de Grupo Balui.

Evidentment no t’explicaré les meves anècdotes del servei ni res per l’estil, això ja un dia prenent un cafè.

Però el que sí que vull que sàpigues és que durant aquests anys m’he format en Dret i Criminologia per la Universitat de Saragossa i per la Universitat Nacional d’Educació a Distància (però no, no m’he graduat, la veritat per endavant).

A més, he realitzat moltes formacions i cursos sobre delinqüència informàtica i ciberseguretat , de fet, porto gairebé una dècada dedicat a la investigació de delictes informàtics, entre d’altres.

Com veus, encara que ingressés a la Guàrdia Civil, mai no he arribat a abandonar el meu hobbie de l’adolescència sinó que ho he potenciat i ho he aplicat a la meva carrera professional, adquirint encara més experiència.

Els meus començaments al Comerç Electrònic

Segur que has sentit alguna vegada de Shopify no? Bé, per si de cas t’explico ràpidament què és.

Shopify es va crear l’any 2004 i va arribar a Espanya el 2008. És una plataforma CMS o (Content Management System o Sistema de Gestió de Continguts) amb què pots crear una botiga en línia completament operativa sense necessitat de tenir coneixements de programació.

Doncs bé, el 2008 hi era jo, mossegant-me les ungles, esperant que aterrés a Espanya per crear la meva primera botiga online.

Si et sóc sincer, ja ni me’n recordo quin nom li vaig posar, perquè va ser un simple experiment. Ja saps, m’encanta descobrir i esbrinar pel meu compte.

comercio electrónico

En aquella època em va donar per vendre banyadors pel mètode de dropshipping.

La veritat és que no va tenir gaire èxit. Alguna cosa venia, però per aquell temps gairebé no sabia res de comerç ni d’estratègies de màrqueting ni de SEO i és clar, les visites eren molt escasses i les vendes gairebé inexistents, fins que vaig decidir tancar-la per avorriment. Potser fins i tot me la tanquessin per abandó.

Però aquest va ser el meu primer contacte amb el comerç electrònic i, a partir d’aquí, el meu interès en aquesta branca de les “www” va anar creixent i se’m va quedar una espineta clavada.

Vaig començar a llegir ia informar-me a poc a poc, però mai no em decidia, per falta de temps, a tornar-me a llançar a emprendre.

Fins que va arribar la maleïda pandèmia.

Quan ens van tancar a casa el març del 2020 m’avorria moltíssim i passava moltes hores davant de l’ordinador i de la tele. I hi havia alguna cosa que no parava de sentir. Les vendes a internet no deixaven de créixer dia rere i dia.

Vaig decidir aprofitar el temps que passava davant de l’ordinador i em vaig reobrir el compte que tenia a Shopify des del 2008, encara no l’havien eliminat…

L’1 de maig del 2020 ja tenia la meva nova botiga online oberta i dos dies després ja estava rebent comandes. No t’exagero.

Aquest nou projecte es va anomenar Balui Home i vaig signar contractes amb proveïdors de dropshipping d’Europa, arribant a disposar d’un catàleg de més de 35.000 articles a la venda.

Però la competència a internet és brutal i jo necessitava ajuda, així que vaig veure un anunci a Facebook d’una experta en Màrqueting Digital, María Juan, i vaig començar a treballar-hi. Vaig unir-me al seu club d’emprenedors i gràcies als seus consells, videotrucades grupals quinzenals i classes d’experts en diferents matèries que ella ens gestionava, vaig començar a aplicar noves estratègies a Balui Home que a poc a poc van anar donant resultat.

Amb Balui Home vaig aprendre, i segueixo aprenent, una barbaritat sobre comerç electrònic, màrqueting digital , SEO , email màrqueting , noves tècniques en disseny web , atenció al client i tot el que comporta ser el director d’un comerç electrònic.

El que et prometi que la teva botiga en línia facturarà milers d’euros en un mes si li pagues 350 euros per un curs de chicha i nap, t’està mentint com un bellaco.

I no, jo tampoc m’he fet ric amb la meva botiga en línia si és el que penses. De fet, ara mateix la botiga de Balui Home està tancada perquè he decidit dedicar-me al 100% a aquest nou projecte, Grupo Balui.

Grupo Balui

El naixement del Grup Balui

Durant les reunions del club d’emprenedors em vaig adonar que el que realment m’agradava era ajudar les meves companyes a millorar les seves botigues en línia, així que vaig decidir formar-me i obtenir titulacions suficients que em permetessin posar en marxa un nou projecte de Consultoria Digital, que es va anomenar NB Online, l’embrió de Grupo Balui.

Amb la Consultoria Digital sentia que desenvolupava plenament la meva passió per internet, el comerç electrònic i el disseny web, ajudant altres emprenedors/es com tu a realitzar els seus somnis mostrant-los tot el que jo he après pel camí.

Tot i així, notava que faltava alguna cosa… necessitava oferir alguna cosa més, alguna cosa que cap altra Consultoria o Agència de Màrqueting oferís. I, parlant amb el meu germà Luis, que acabava d’acabar la seva formació com a tècnic a Ciberseguretat, vam trobar la clau: transformar NB Online en una Agència de Serveis Digitals que englobés el Màrqueting, el Disseny Web i la Ciberseguretat.

A principis del 2022 ens vam posar a treballar colze a colze per oferir els millors serveis al millor preu possible fins que vam llançar el projecte definitiu, en col·laboració amb grans empreses de l’esfera digital i freelancers.

Per què Balui?

El nom de Balui és simplement una combinació dels noms d’Ignacio (Nacho) i Luis, el cognom dels germans, Ball.

Balui = Ba (ball) + Lu (Luis) + I (Ignasi)

Ara que ja saps qui som i coneixes els nostres orígens, només em queda agrair-te que ens hagis visitat i espero que decideixis confiar en nosaltres per millorar la presència a internet del teu negoci i potenciar les vendes.

Amb afecte,

Ignasi Ball