fbpx

Shopify o Woocomerce Quin et convé més?

Quan et planteges obrir una botiga en línia sorgeixen moltes preguntes que tenen una interminable llista d'opcions. Quin proveïdor dallotjament triar? quin domini comprar? quin tema triar? quin nom tindrà la meva botiga?... i així hi podem estar hores, dies o fins i tot setmanes. Una d'aquelles preguntes crucials a què ens enfrontem és la de Shopify o Woocomerce?

Tabla de contenidos

Shopify o Woocommerce, quin et convé més?

Quan et planteges obrir una botiga en línia sorgeixen moltes preguntes que tenen una interminable llista d’opcions.

Quin proveïdor dallotjament triar? , quin domini comprar? , quin tema triar?, quin nom tindrà la meva botiga? … i així podem estar hores, dies o fins i tot setmanes.

Una d’aquelles preguntes crucials a què ens enfrontem és la de Shopify o Woocomerce?

Per descomptat, hi ha moltes altres opcions disponibles a més d’aquestes dues, però avui parlarem de les dues més populars del moment, Shopify i WooCommerce.

Durant aquest article, analitzarem detingudament les dues plataformes per descobrir quina és la millor.

Què té especialment cada plataforma de comerç electrònic?

Shopify és una solució tot en un que et permet crear una botiga en línia, administrar els seus productes i manejar pagaments amb un sol servei.

WooCommerce és una solució de codi obert construïda sobre WordPress, que potencia el sistema de gestió de contingut (CMS) i permet executar una botiga en línia utilitzant la base de WordPress.

Shopify vs WooCommerce: una ullada a les seves característiques

Quan parlem d’ algunes de les diferències més impactants entre Shopify i WooCommerce, cal esmentar-ne el preu. Tot i que Shopify ofereix plans a partir de 29 dòlars al mes (al voltant de 25 euros), WooCommerce és gratuït, però has de comprar el teu propi domini i allotjament.

Aquests són els punts clau de l’enfrontament entre Shopify i WooCommerce, així que atent a les teves funcions preferides:

Shopify

​Woocomerce

​Ofereix tres plans diferents per als seus usuaris, des de 29 $ per mes, incloent el hosting, per la qual cosa no hauràs de contractar cap servei extern.

​Completament gratis, encara que hauràs d’adquirir el teu propi hosting. Podràs contractar-ho a WordPress oa qualsevol altre proveïdor.

​Ve amb un subdomini myshopify.com gratuït per a tots els plans.

​No inclou un domini gratuït; has de comprar el teu propi.

Us permet afegir productes il·limitats a la vostra botiga.

​També admet una quantitat il·limitada de productes.

¬Cobra tarifes específiques per tots els pagaments. La quantia de la tarifa depèn del pla contractat. Al pla de 29 $ et cobraran un 2% de cada venda que facis.

​Les tarifes de pagament depenen dels processadors de pagament amb els quals decideixis treballar.

La plataforma ofereix la seva pròpia botiga d’aplicacions, tant gratuïta com de pagament, que permet als usuaris ampliar la funcionalitat de les botigues.

 Ve amb un sistema dextensió (bàsicament el mateix que els complements de WordPress) que proporciona una funcionalitat addicional a la seva botiga. Les extensions vénen en varietats gratuïtes i premium.

​Suport 24/7 en anglès. Per rebre suport en espanyol hi ha unes hores al dia.

​Els desenvolupadors darrere de WooCommerce ofereixen suport a través dʻuna taula dʻajuda per als seus usuaris, així com una extensa documentació per al programari.

​Hi ha gran quantitat de temes premium disponibles per personalitzar l’aparença del seu lloc. A la seva botiga de temes et sortiran una mica més cars que en altres plataformes independents. La varietat de plantilles gratuïtes és molt escassa i acostumen a ser massa bàsiques.

Hi ha centenars de temes premium de pagament i gratuïtes per personalitzar la teva botiga.

​Inclou un certificat Secure Socket Layer (SSL) juntament amb tots els seus plans.

Necessitaràs comprar el teu propi certificat SSL.

Compta amb el seu propi sistema d’anàlisi i també es pot integrar amb Google Analytics.

​Es pot integrar amb Google Analytics mitjançant un complement.

Es pot integrar amb Facebook, Instagram, Google Shopping, Pinterest i Tik Tok mitjançant canals de venda molt senzills de configurar i completament gratuïts.

Necessitaràs instal·lar complements per realitzar les connexions amb els canals de venda de xarxes socials.

​Permet la configuració del SEO mitjançant eines integrades en la pròpia aplicació.

Per controlar el SEO correctament necessitareu instal·lar complements externs.

Què passa amb els preus?

Shopify ofereix un mètode de preus simple que inclou tres plans bàsics i una opció empresarial personalitzada. Els seus tres plans tenen un preu de $ 29, $ 79 i $ 299 respectivament, i la principal diferència entre cadascun rau en les tarifes que cobra per acceptar targetes de crèdit.

Aquestes diferències poden semblar mínimes al principi, però tots els que estiguin familiaritzats amb les operacions al detall poden donar fe del fet que les tarifes de les targetes de crèdit augmenten ràpidament. A més, cada pla successiu també redueix les tarifes de transacció per fer servir opcions de pagament externes com PayPal i Stripe.

Hauràs de tenir molta cura amb les aplicacions que instal·lis des de la botiga d’aplicacions per personalitzar la teva botiga, ja que la majoria s’ofereixen mitjançant subscripcions mensuals que faran que la factura mensual et pugui pujar molt.

Cada pla de Shopify canvia la quantitat de comptes de personal disponibles (empleats), així com la capacitat d’enviar targetes de regal i recuperar carrets de compres abandonats. Ambdues funcionalitats es limiten als dos darrers plans, encara que amb motiu de la pandèmia de coronavirus va decidir estendre-les també al pla bàsic de forma temporal. Encara avui són accessibles des del pla de 29$ i no se sap si es quedarà així de per vida, o tornaran a exigir els plans superiors per gaudir-les.

WooCommerce , per altra banda, no costa res per avançat, però com et deia has de configurar l’allotjament pel teu compte. Costos d’allotjament que poden variar segons la mida de la botiga, però en general, per a una botiga modesta surt més barat que el pla bàsic de Shopify.

Les extensions de WooCommerce solen costar més per endavant que les seves homòlogues de Shopify, però generalment es venen com a llicències úniques (un únic pagament) en lloc de subscripcions de mes a mes (com és el cas de Shopify).

Shopify vs WooCommerce: Quin és ladequat per a tu?

Arribem al final de la baralla de Shopify vs WooCommerce, i ara és el moment de determinar quina plataforma és la millor per a tu.

És perfectament normal sentir-se intimidat per lelecció de quina plataforma de comerç electrònic triar. Administrar una botiga en línia és una tasca complicada i triar la plataforma correcta determinarà la viabilitat del projecte des del principi.

Tant Shopify com WooCommerce són grans plataformes per dret propi, encara que cadascuna té els seus pros i contres. Sempre que triïs la que s’adapti millor a les teves necessitats, hauràs pres la decisió correcta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Nacho Baile
Nacho Baile
Socio Fundador de Balui Digital. Experto en Diseño Web, SEO y Marketing Digital.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *